Notater |
- Han ville vist egentlig gerne være gaaet officersvejen og var vist ogsaa kadet paa Frederiksberg Slot, men det kneb vist med pengene. I denne periode traf han sin fremtidige kone Astrid Hvalsøe.
Sammen boede de i en periode i Liverpool Bebbington Oak Villa og fik to børn der Ellen og Eric (derfor Eric med c) Victor handlede vist med ost.
I halvfemserne forpagtede han (vist paa foranledning af en farbroder Victor Johan Bøttern i Nyborg) Jeppe Andreas Larsens (Maleren Johannes Larsens fars) ejendom og købmandsgaard, som senere blev overtaget af hans søn Eric Julius Bøttern. De to familier blev naboer og et langt venskab opstod mellem de to familier
HEB og bogen Johannes Larsen s. 27
Flyttede fra Kerteminde til København 13. maj 1937 og boede indtil sin død sammen med sin datter Tante Ellen Bøttern paa Aaboulevarde 18 4.sal.
Han døde af cancer i spiserøret.
HEB
- Victor Bøttern
Gift med Astrid Hvalsøe Bøttern. Parret fik datteren Ellen (født i Liverpool) og Eric (født i Cheshire), som blev kaldt Lille Bøttern.
VB overtog ad flere omgange forretningen i den købmandsgård i Kerteminde, som Johannes Larsens far tidligere havde drevet jvnf. annonce i Kjerteminde Avis 12.9 1895. Muligvis på foranledning af sin farbror Victor Johan Ludvig Bøttern.
Han forpagtede således i efteråret 1899 købmandsgården, Langegade 50. Frem til 1924 drev Georg Larsen, Johannes Larsens bror, fortsat købmandsforretningen og skænkestuen i bygningskomplekset.
VB med familie boede i købmandsgården en tid, og i efteråret 1900 flyttede de ind i en villa på Hindsholmvej 2 i Kerteminde. Villaen var bygget af fabrikant Jacob Christian Becher, som gik konkurs i 1903. Handelsbanken overtog huset og Victor Bøttern blev ejer i 1917.
I et udateret brev formodentlig fra foråret 1920 skrev Alhed til sønnen Andreas Larsen, at VB har købt "Bagergaarden for 17000, saa nu er vi kommen af med 2 Ejendomme". Bagergården var Langegade 48 i Kerteminde - en naboejendom til Johannes Larsens barndomshjem, købmandsgården. Der var bageri i bygningen 1852-1866.
VB købte Bagergården af Johannes Larsen, og den blev straks derefter solgt videre til installatør Claus Jørgen Reenvig.
I 1920 købte VB købmandsgården, Langegade 50, Kerteminde, af Alhed og Johannes Larsen for 50.000 kr. Det var i denne gård, Johannes Larsens far drev købmandsforretning, og hvor Johannes Larsen og Christine Swane voksede op.
Ved et mageskifte overtog Larsen-familien fra VB samme år en strimmel jord på Nordstranden nedenfor deres villa. Her byggede de badehus og bådebro til sønnernes to både. VB fik til gengæld en strimmel af Bagerløkken (jord bag Bagergården, Langegade 48, Kerteminde).
I et udateret brev til sønnerne skrev Alhed Larsen om Onkel Victor. Dette er muligvis VB.
Referencer
Kjerteminde Avis 12. september 1895
Historiske Huse i Kerteminde. Kerteminde Museum 1989, s. 195 og 197.
Udateret brev fra Alhed Larsen (1920) til Andreas og Johan Larsen.
Slægtsforsningsside: olhus.dk
arkivalieronline - folketælling Kerteminde Sogn(Diverse) 1901
Feden, Baronløkken og Drejet. Historiske huse i Kerteminde II Østfyns Museer 2018
https://fynboerne.ktdk.dk/personer/boettern-victor
|